A csoki nem csak finom lehet, de csomagolása hasznos is. Ez az elgondolás vezérelte a Milka csokit és a TerraCycle-t, amikor életre hívták a Milka Csokoládé Brigád elnevezésű új programot. A csoko-ládé elfogyasztása után nemcsak a kellemes íz-élmény marad meg, hanem a csomagolás is.
A mozgásképtelen, vagy helyváltoztatásra korlátozottan képes, szellemileg visszamaradott apróságok eleinte viszonylag könnyen kezelhetőek, de ahogy nőnek, úgy jönnek elő mindazok az akadályok, amik megnehezíthetik a családok életét. A kerekesszék csak részleges megoldás, hiszen a mindenhol fellelhető lépcsők olykor leküzdhetetlen akadálynak bizonyulnak.
Kíváncsiak vagyunk a véleményére, hogy az Ön lakóhelyénél a TeSzedd 2012-es szemétszedési akció milyen eredménnyel zárult? Kitart jövő ilyen tájig ez a tisztaság?
Már csak 2 nap és itt a TeSzedd 2012 önkéntes összefogás akció. Mindenkit, aki szombatját erre áldozza buzdítani tudok csak. Ez idáig rendben is van de már megint utólagos megoldásokkal terheljük szabadidőnket és pénztárcánkat.
A belterületek megtisztítását tűzte ki célul idén a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom. Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját június 2-án reggel 8 és este 6 óra között rendezi meg közösen a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség
Vállalkozásunk már több mint 7 éve óvodai, iskolai és rendezvényi szelektív hulladék felvásárlással foglalkozik, fő profilnak a pet palack, műanyag kupak és alumínium italosdoboz begyűjtése tekinthető.
A szelektív hulladékgyűjtés szervezését ingyenesen végzik. Papír, PET palack, alumínium italos doboz műanyag fólia. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével a szemételszállítás költségeit akár 50%-al csökkentheti, illetve az Önök kedvezőbb megítélését is elősegíti.
Magyarországon, az ÖKO-Pannon által koordinált szelektív hulladékgyűjtési rendszerben több mint 5600 gyűjtősziget vagy házhoz menő gyűjtés formájában jelenleg mintegy 5,8 millió lakos számára érhető el a szelektív hulladékgyűjtés.
Újbuda Önkormányzata 2010-ben a társasházak részére 'Házhoz Menő Szelektív Hulladékgyűjtési Rendszer'-t indított, amelyhez a kerület összes társasháza csatlakozhat.
Védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásának feladatai címmel lehet pályázatot benyújtani a minisztérium felé.
Az új törvény fő célja a hulladékképződés megelőzése, a képződő hulladék minél nagyobb arányú begyűjtése és hasznosítása. A törvény szemléletváltásra ösztönöz, rendelkezik az elkülönített gyűjtési rendszer felállításáról, a hasznosítási arányok növeléséről, a gyártó kiterjesztett felelősségéről. Az intézkedések hatására egységesebb és hatékonyabb lesz a hazai hulladékgazdálkodás rendszere, kevesebb hulladék képződhet és több hasznosulhat.
Sajnos nem nevezhető szokatlannak az a látvány, mely napokban a Debrecen környéki erdőket járva tárult elénk. A tapasztalat az, hogy városainkat, a kievezető utak mentén egy „kocsi futamodás távolságra” szemétgyűrű veszi körül. Sajnos elsősorban nem a lebomló szemetünk – levágott fű, gally stb. – hanem a tartósan megmaradó, esetenként lebomlás során káros anyagokra széteső hulladékhegyek szegélyezik közútjainkról leágazó erdei útjainkat.
Bodrog-folyónk sajnos időről-időre nagymennyiségű hulladékot szállít. Ennek forrása elsősorban az ukrajnai Kárpátalja, ahol a kommunális lerakók hiánya és az emberi felelőtlenség a fő felelősök. Környezetvédőként egy akcióval kívánjuk segíteni, hogy az úszó pillepalackok borzasztó látványa mérsékelődjön és felhívjuk a közvélemény figyelmét a jelenség kezelésével kapcsolatos preventív intézkedésékre.
A Tiszta hegyek napját megelőző hétvégén ismét a Gellért-hegyen várjuk a környezetüket szebbé-jobbá tenni akarókat. ESŐNAP NINCS! Szemét viszont van. Nagy eső esetén korábban, 11.00-kor fejezzük be az akciót.
Sokat beszéltünk, írtunk már a szelektív gyűjtőszigetekről. Jó-e nekünk, és milyen feladatot lát el, hisz legtöbb esetben bizony nem szemet gyönyörködtető látvány a környéke. Sokan mondják, nem ez a megfelelő gyűjtés mód. Többen városban, kerületben már a házhoz menő szelektív gyűjtést indítják be.
Pest megye észak-keleti részének 208 ezer lakosát szolgálja ki a kedden átadott Kerepes Ökörtelek-völgyi hulladékkezelő központ. Az új létesítményben 61 település kommunális és szelektíven gyűjtött hulladékát dolgozzák fel.
Mire tudják használni a PET palackok kupakját? Természetesen újrahasznosítják hisz kitűnő minőségű tiszta másodnyersanyag, de mindezek mellett új esélyt kaphat az akinek erre nagyon szüksége van.
Négy évvel ezelőtt, 2004-ben indult útjára a Zöld Kommandó akciósorozat, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául. 2008-ban Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter zéró toleranciát hirdetett a zöldbűnözéssel szemben.
Lassan kimegyünk a télből. Egy két hét és készülődünk a tavaszi nagytakarításhoz. Ez az időszak nemcsak ezt a gondolatot hozza ki a gondos háziasszonyokból, hanem kirándulást a gyerekekkel, a családdal kint a szabadban. Bennem valahogy összemosódik ez a két gondolat.
Az EMLA Egyesület és a Hulladék Munkaszövetség a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakmai támogatásával idén ősszel kezdte meg az illegális hulladéklerakók feltérképezését a közép-magyarországi régióban. A korábbi években már több próbálkozás volt az illegális hulladéklerakók feltérképezésére az országban, amelyek főként terepi bejárásra, ezáltal jobbára véletlen megtalálásra összpontosítottak, így nem tették lehetővé nagy terület egyidejű állapotfelmérését nagy mennyiségű terepi munka nélkül.
A területi környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek szeptemberben is folytatták az illegális gépjárműbontást végzők kiszűrését. A felügyelők először a korábban ellenőrzött telephelyek kontroll-ellenőrzését végezték el, majd további új helyszíneken is ellenőriztek.
A KultÚjra Program - melynek célja a lakosság üveggyűjtési hajlandóságának ösztönzése, az újrahasznosítás tudatosítása a kultúra eszközeinek felhasználásával. Az üveghulladékért vonalkódot kap a környezettudatos kultúra-szerető, melyet különféle belépőjegyre válthat.
[ Forrás: Zöldholnap.hu ]
Az FKF. Zrt. Hagyó Miklós, hírességek, és kerületi önkormányzatok segítségével takarított Budapest, 2009. április 25. - Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes is kivette részét a mai Nagy Várostakarításból. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a kerületi önkormányzatokkal, Jakupcsek Gabriellával, Jaksity Katával, Sárosdy Eszterrel, Fehér Mariannal, Frei Tamással és Budapest lakosságával együtt tett ma azért, hogy fővárosunk tisztább legyen.
[ Forrás: Több ezer ember állt a Budapest Fantom mögé ]
Budapest, 2009. április 22. - Ismert személyek csatlakoznak a Budapest Fantomhoz, aki március közepe óta tisztítja meg a szelektív gyűjtőszigetek környékét, figyelmezteti a szemetelőket és falfirkákat távolít el. 2009. április 25-én, szombaton a Nagy Várostakarítás napján Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata, Sárosdy Eszter, Frei Tamás és Hajós András csapatkapitányként indul útjára a fővárosi szelektív hulladékgyűjtő szigetek megtisztítására és száll versenybe az I. Nagy Várostakarítás Bajnoka címért.
[ Forrás: Nagytakarít a sztárvilág ]
Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata A FÖLD NAPJA alkalmából Lakossági háztartási veszélyeshulladék-gyűjtési akciót és Muskátli akciót szervez a kerületi polgárok részére.
2008 decemberében a Fővárosi Önkormányzat elfogadta a 2009-re vonatkozó hulladékkezelési díjakat. A változásokat 2008-s évhez táblázatban foglaltuk össze.
[ Forrás: Bővebb információ: ]


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976