A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2011. június 9-től fokozatosan Budapest összes kerületében együtt gyűjti a műanyag- és fémhulladékot. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken továbbra is megmarad az öt darab hulladékgyűjtő tartály, csupán annyi lesz a változás, hogy a sárga színű műanyag- és a szürke színű fémkonténerbe egyaránt be lehet dobni a műanyag- és a fémhulladékot.
Bizton tudjuk, amit teszünk nem jó. Nagyanyáink korában nem volt műanyag így ők üveg, kerámiaedényben tároltak. Nekünk is ezt kellene tennünk. Mivel nagyon sok fajta műanyag van, legalább tudjuk meg melyik a biztonságos és melyek azok amik vezsélyesek szervezetünk számára.
A pillepalack különös veszélyeket rejt magában. A palackokba zárt veszély nem csak cseppfolyós nitrogén párosításával érhető el, hanem azzal is ha nem gyűjtjük szelektíven, nem hasznosítjuk újra.
Tudta Ön, hogy a vizes filcek általában ártalmatlanok? Van viszont egy másik fajtája az alkoholos. Ezek problémákat okozhatnak.
A hagyományos műanyag zacskóhoz sok tekintetben hasonlít a növényi alapanyagból készült zöld zacskó, csak ez komposztálható. (utána vízgőz, széndioxid és humusz keletkezik, jóval gyorsabban bomlik.
1838-ban Victor Regnault laboratóriumban PVC-t (Polivinilklorid) állított elő. Egy évvel később Goodyear felfedezte, hogy a gumifa tejszerű nedvéből, a latexből kiválasztható nyers kaucsuk kénnel keverve és melegítve vulkanizált kaucsuk, vagyis gumi lesz. Fia 1851-ben jött rá arra, hogy nagyobb kénmennyiséggel keménygumi (ebonit) állítható elő.
A fémesen fénylő csomagolás fémgőzölt fólia. Ezek vékony fémréteggel vannak ellátva. Mivel több anyagból készül újrahasznosítása nem megoldott. Sajnos jelenleg újrahasznosítása nincs kellő mértékben megoldva.A chips-es zacskókat ne dobjuk a műanyagok közé!
Az elmúlt évtizedek sikere és vele együtt sikertelensége az üdítőitalok műanyag palackokba való töltése, és eladása. Tudták önök, hogy 2003-ban 195 milliárd palack üdítőitalt adtak el. A Föld minden lakójára 30 liter jutott. Azóta ez a szám csak növekedett. Sajnos a végtermék a PET palack összegyűjtése a mai napig megoldatlan.
Semmiképpen nem a műanyag gyűjtőbe dobandó! Budapesten a hulladékgyűjtő udvarokban leadható. Számos cég is gyűjti, újrahasznosítás céljából. Rendkívül jó adalékanyag építőiparban.
Tudta Ön, hogy a 2000-es sydneyi olimpia szervezői képesek voltak a sporteseményeken zajló étkezéssel kapcsolatos, és a sportolók szállásán keletkező műanyagszemét 76%át visszaforgatni? Biológiailag lebomló edényeket és zacskókat használtak, amelyek ugyanannyi idő alatt rothadnak el, mint az ételhulladékok.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976