Uniós támogatással indít szemléletformáló kampányt az ITALOS KARTON EGYESÜLÉS. Nagyszabású szemléletformáló kampányt indít az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) 2012 januárjában az Európai Unió 48 millió forintos támogatásával.
Amikor újrahasznosíthatóságról van szó, az üveggel és a PET palackokkal való összehasonlításban az italos kartondobozok dobogós helyet érdemelnek, hiszen anyaguk 75%-ban jó minőségű papír.
Újabb 4 budapesti kerület bevonásával kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) óvodákat célzó italos kartondoboz gyűjtőakciója. A Doboz Nap célja, hogy a legfiatalabb generációnak, rajtuk keresztül pedig a szüleiknek is bemutatassák e csomagolóanyag szelektív gyűjtésének fontosságát és lehetőségét.
Ahhoz, hogy az italos kartonokat újra fel tudják használni egyetlen dolgot kell tennünk. Miután kiittuk a dobozból a gyümölcslevet, teát, tejet kiöblítjük és laposra tapossuk. Ezek után mehet a szelektív gyűjtőbe. Igen ám, de ott hová, hisz minden településen más és máshová kell dobnunk.
Budapesten most először került megrendezésre óvodás gyermekeket és szüleiket célzó italos kartondoboz gyűjtőakció. Több mint 40 óvoda környezettudatos óvodásai nyerhetnek értékes díjakat intézményüknek.
2009 október 9. 10. és 11.-én a Fővárosi Állat- és Növénykertbe kedvezményesen léphetünk be ha 10 db laposra taposott italos kartondobozt leadunk. Ezáltal a hulladékok gyűjtése anyagi előnyei azonnal kézzelfoghatóvá válik.
Vidám Doboznapok elnevezésű akcióban kedvezményes áru felnőtt jegyet, az első 200 gyermek pedig naponta ingyen gyerekbelépőt kaphat, ha fejenként legalább 10 db kiürült tejes vagy gyümölcsleves karton dobozt visz a Fővárosi Állat- és Növénykerthez október 9-10-11-én.
Az italos karton bár többféle alapanyagból készül, mégis újrahasznosítható. Laposra taposás, szelektíven gyűjtés, bálázás, tördelés, kartonrostok szétválasztása, papírpép, papírgyártás és kész is van az újrahasznosított egészségügyi papír, illetve hullámlemez papír.
[ Forrás: Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ]
5 év munkájának köszönhetően 2004-es évhez képest, 2,5%-ról, 2008-ra 12%-ra nőtt a begyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok aránya. Évente ez elérheti 1.350 tonnát! A tejes és üdítőitalos karton dobozok szelektív gyűjtését az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szorgalmazza akik most az 5. évfordulójukat ünneplik.
[ Forrás: Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ]
Egy literes italos karton doboz anyaga 75%-ban papír, 20%-ban polietilén, 5%-ban alumínium. Ez összesen 26-30 grammot tesz ki. Több követelménynek megfelelő anyagrétegből áll. Újrahasznosításához, az anyagok szétválasztásához, roncsolás szükséges.
[ Forrás: Tetra Pak a ssomagolóanyag ]
A Károly körúton Baka Éva, a környezetvédelmi egyesülés ügyvezető igazgatója és D. Tóth Kriszta együtt mutatták be az italos karton dobozok újrafeldolgozásának folyamatát.
[ Forrás: Italos karton dobozok újrafeldolgozásának folyamata ]
Magyarországon 100 italos kartondobozból összesen 12 kerül a szelektív hulladékgyűjtőkbe annak ellenére, hogy ennek a csomagolóanyagnak a 75%-a papír, ezáltal pedig újrahasznosítható lenne. Az italos kartondoboz szelektív gyűjtésének és hasznosításának fontosságára kívánja felhívni a budapestiek figyelmét az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés.
[ Forrás: Belevaló dobozok ]
20.000 résztvevő gyerek, 5 tonna italos kartondoboz Sikerrel zárult az Országos Doboz Nap – a Balfi Tagiskola nyerte az akció 300.000 forintos fődíját. 16 város, 20.000 résztvevő gyerek, 5 tonna italos kartondoboz
[ Forrás: Országos Doboz Nap ]
Budapest, 2009. március 31. – Látványosan fejlődik hazánkban az italos kartondobozok - tejes és gyümölcsleves dobozok - szelektív gyűjtése, amit jól mutat az a tény, hogy négy év alatt ötszörösére, azaz mintegy 1.350 tonnára nőtt a szelektíven begyűjtött és hasznosított italos kartoncsomagolások mennyisége – derül ki az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés adataiból.
[ Forrás: 8.458 fát mentettek meg a kivágástól a szelektáló lakosok ]


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976