Fő tevékenységünk fa csomagolási hulladék (raklapok, ládák) visszagyűjtése és hasznosítása, valamint új csomagolóeszközök gyártása.
A parketta melegséget, otthonos hangulatot ad és évszázadok óta előszeretettel használják lakásokban. A parketta egy természetbarát, kényelmesen tisztítható és ha jól elkészítik, hosszútávú padlóburkoló.
Az újrahasznosítás nem mai fogalom, mégis reneszánszát éli. Néhány évtizede még természetesnek tűnt, hogy a család mindent újrahasznosít. Ma már cikkek jelennek meg a portálokon, ha anyukák, apukák vagy mesteremberek veszik a fáradságot és már meglévő anyagokból készítenek tárgyakat vagy bútorokat.
Egy japán szobrász (Haroshi) gondolt egy nagyot, és törött gördeszkákból jópofa szobrokat alkotott. Jópofák, színesek és minden elismerés az alkotóé.
Yova Avinon izraeli tervező nem másból, mint fűrészporból készít tárgyakat. Ezek az asztalok, székek az újrahasznosítás remek példája.
Fenyőfa gyűjtőhelyek címjegyzéke Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felhívása szerint. Vízkereszt után, azaz január 6-át követően ezekről a helyekről tudja szervezetten elszállítani a Budapesten tevékenykedő köz- terület fenntartó vállalat.
Évente közel hatszázezer fenyőfa válik hulladékká ünnepek után csak Budapesten. Vízkereszt, vagyis január 6. után termikus hasznosításra kerülnek, mely során Hulladékhasznosító Műben energiát nyernek belőle. Az energiatermelés közel 80%-os hatásfokú azoknál a fáknál, amit szervezetten tudnak begyűjteni.
Tönkrement, használhatatlan facsomagolási termékeket (raklap, fadoboz, fedlap, fa magasító, fa rekesz, faláda stb.) átvesznek, újrahasznosítják, ha lehetséges javítás útján újrahasználják. A fa csomagolási anyag értékes alapanyag, még roncs állapotban is.
[ Forrás: használt raklap kereskedelem ]
A fát, mint nyersanyagot az emberiség ősidők óta sok mindenre használja. Elégeti, hogy világítson, hőt termeljen vele, mechanikai tulajdonságait kihasználva eszközöket, műalkotásokat, járműveket, építményeket, épületeket hoz létre belőle, kémiai átalakításokkal faszenet, cellulózt, gyógyszereket, egyéb vegyi anyagokat gyárt belőle. A kitermelt fát sok hagyományos mesterség mellett elsősorban a faipar és a vegyipar hasznosítja.
Tudta Ön, hogy az erdőirtás miatt 10-15 év alatt átlagosan évente 1 milliárd tonnával kerül több szén-dioxid a légkörbe.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976