Kétféle üveg hulladék van. Az egyik színes a másik fehér. Ilyen gyűjtőket találunk a gyűjtőszigeteken is. Ne keverjük a kettőt. Szinte mindenféle üveget beledobhatunk. Italos üveget, parfümöset, befőttes üveget. Amit nem szabad! Villanykörte, tükör, ablaküveg, szemüveg, kerámia, nagyító, porcelán, neoncső, orvosságos üveg. Fontos hogy mielőtt beledobjuk a hulladékgyűjtőbe távolítsuk el róla a kupakot.
A gyűjthető hulladékok településenként változhatnak, ezért figyeljük a gyűjtőre kihelyezett matricákat, vagy érdeklődjünk a szelektív hulladékot elszállító cégeknél.
Az azonnal oldódó kávét praktikus, műanyag fedéllel záródó üvegben lehet megvásárolni. Amint kiürül, könnyen lehet újrahasználni újratöltéssel, de más hasznosítása is könnyen lehetséges. Vagy mégsem?
Szelektíven szeretném gyűjteni az üvegeket, de nem tudom, mit dobhatok a gyűjtő kukába, hogyan dobjam, és mit nem dobhatok? olyan kérdések ezek, amiket sokan nem tudnak vagy nem pontosan. Választ adunk most ezekre.
Az üveg igen sokféle, különbözõ összetételű anyag gyûjtõneve. Alapanyaga a fémtõl és egyéb idegen anyagoktól mentes, megtisztított homok. A gyártásnál a homokot mészszel, szódával, dolomittal, káliummal,bórral és egyéb anyagokkal keverik. A keverék ezután kemencébe kerül, ahol olvasztás révén folyékony üveg keletkezik.
Ügyeskezű anyukák figyelmébe ajánljuk ezt az újrahasznosítással elkészíthető békaporontyokat. Ami azt illeti egy felnőtt buli után akár béka csapatot is elkészíthetünk.:)
Sebastien Ramirez francia építész ötlötte és építette meg ezt a faramuci házat. Az építmény ismét az újrahasznosítás csodája. Újrahasznosított szélvédő üveg. Valljuk be nem egy drága házikó.
Gyorsan elkészíthető remekműveket mutatunk be, és csak a fantáziánkon múlik, mit készíthetünk még bébiételes üvegekből
Németországban, Ausztriában, Svájcban és a skandináv országokban nemcsak a klasszikus göngyöleget, hanem egyéb más csomagolóanyagot is vissza lehet váltani automatákon keresztül.
[ Forrás: Bővebb információ ]
A hulladékgyűjtő szigetek egy részénél nincs külön fehér üveg és színes üveg hulladékgyűjtő konténer. Bár ebben az esetben is egyértelmű a gyűjtés szabálya, pár értékes információra szükségünk lehet.
[ Forrás: 365 környezettudatos ötlet [origo] ]
Légy Te is üvegbarát flash mob a Millenárison! A Környezetvédelmi Világnap alkalmából közös csörömpölésre várnak mindenkit a Csodák Palotája melletti füves területre. A szervezők, a kihelyezett szelektív gyűjtő szigeteknél a résztvevők által otthonról hozott üvegek egyszerre történő bedobásával keltette zaj által kívánják felhívni a figyelmet az egyik leginkább környezetbarát és legtöbbször újrahasznosítható anyag, az üveg szelektív gyűjtésének fontosságára.
[ Forrás: Csapjunk zajt együtt... ]
ásványvizes üveg, bébiételes üveg, fehér borospalack, fehér borosüveg, fűszerüveg, ketchupos üveg, konzerves üveg, konzervüveg, konyakosüveg, fehér likőrösüveg, öblös díszüveg, fehér pezsgőspalack, fehér pezsgősüveg, átlátszó sörösüveg, szeszespalack, szörpösüveg, üdítős palack, üdítősüveg, üvegáru
Az üveg gyártása során többek között jó minőségű üvegcserépre van szükség. Ez a jó minőségű üvegcserép válogatás, tisztítás után kerülhet a gyártási folyamatba újrahasznosítás érdekében.
A Szörpös üveg tipikusan fehér üvegből készül. Esztétikailag a legalkalmasabb a szirup színének visszaadására. A üveg mint hulladék újra és újra felhasználható. Ehhez viszont fegyelmezett szelektív gyűjtésre van szükség.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976