Fém hulladék
Kiterjeszti a Tesco a PET palack és alu-dobozok visszaváltását

Januárban 37 üzletében vezette be a Tesco a használt PET palackok és aludobozok visszaváltásának rendszerét, amit most 13 újabb áruházra kiterjesztenek. A rendszer lényege, hogy a környezettudatos vásárlók öt használt PET palackért 5 forintot, illetve 5 alumínium dobozért 10 Ft-ot kapnak levásárolható blokk formájában.

(r)

Kiterjeszti a Tesco a PET palack és alu-dobozok visszaváltását . 13 újabb áruházban vezetik be a sikeresen működő rendszert.

2009. januárban 37 üzletében vezette be a Tesco a használt PET palackok és alu-dobozok visszaváltásának rendszerét, amit most 13 újabb áruházra kiterjesztenek. A rendszer lényege, hogy a környezettudatos vásárlók öt használt PET palackért 5 forintot, illetve 5 alumínium dobozért 10 Ft-ot kapnak levásárolható blokk formájában.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel januárban azt a hulladék-visszagyűjtési rendszert, melynek keretében a Tesco-Global Áruházak Zrt. visszavásárolja a szelektíven gyűjtött PET palackokat és alumínium italos dobozokat. Akkor az áruházlánc 37 üzletében került bevezetésre a rendszer, melyet mostantól újabb 13 áruházban elérhetővé tettek.

A vásárlók ezentúl a Megaparkban, az Arénában és a Svedexben található, az érdi, a Bécsi úti, a Budafoki úti, a hatvani, az orosházi, a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a várpalotai, a gyulai, valamint a Miskolc-Avasi Tesco áruházakban is visszaválthatják a PET palackokat és alu-dobozokat, melyek korábban többnyire a szemétbe kerültek.

A Tesco felelősséget érez a környezet megóvásáért, éppen ezért igyekszik minél több áruházáéban felkínálni a hulladékok visszaváltásának lehetőségét. Az egyébiránt értékes nyersanyagként szolgáló palackok és dobozok újrafeldolgozása ugyanis hatalmas mennyiségű nem lebomló szeméttől kíméli meg környezetünket.

A Tesco szolgáltatása nem csupán a szelektív gyűjtésre ösztönzi a vásárlókat, hanem anyagilag is jól járnak azok, akik visszaviszik az érintett hulladékot. Öt PET palackért 5 forintot, öt alu-dobozért pedig 10 Ft-ot ír jóvá az áruházlánc egy blokkon, melyet a Tesco áruházaiban lehet levásárolni.

„A Tesco felelős szomszédként mindent elkövet azért, hogy ne csak áruházaiban biztosítsa a fenntartható működést, hanem a környezetében élők számára is példát mutasson. Bízunk benne, hogy egyre több vásárlónk számára válik természetessé az, hogy szelektíven gyűjti otthon a hulladékot”, mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Tesco-Global Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és második legnagyobb brit befektetője. Itthon 22 000 magyar munkavállalót alkalmaz és minden új áruház nyitásával átlagosan 100–300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat közel 14 éves magyarországi működése során eddig 92 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként több mint két és félmillió vásárlót szolgál ki minden héten. Az áruházlánc 2004-től saját benzinkutakat üzemeltet, jelenleg 51-et. A Tesco Pénzügyi Partner többféle hitel- és biztosítási terméket kínál vásárlóinak. A Tesco 2003-ban indította „Az év támogatottja” programját, a 2008-2009 évben immár a Procter&Gamble vállalattal közösen, az Ability Park-ot támogatva fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítését tűzte ki célul.

A Tesco elkötelezett a környezet védelme mellett.

Folyamatosan szaporodik zöld áruházainak száma, mind az újonnan épült üzletek, mind a régiek átalakításával korszerű környezetbarát, energiatakarékos módszereket valósít meg (geotermikus energia, zöldtető, napkövető napkollektor használata, hűtő-fűtő közegek energiájának visszanyerése, stb.). A Tesco célja, hogy 2020-ra a felére csökkenti épületeinek károsanyag-kibocsátását a 2006-os bázisévhez képest. Magyarországon elsőként vezette be száz százalékban lebomló bevásárlótáskáit, sőt visszaváltható „örökzöld” táskák is elérhetőek a pénztáraknál, melyeket csak egyszer kell megvásárolni. A „zöld iroda” szemléletmód szerint működnek központi irodái.
Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu, környezetvédelmi eredményei az ecotesco.hu weboldalon olvashatóak.

[ Forrás: Tesco a környezetért ]Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2009-09-19 14:56:30] Gogola Gyula
Nagyon jó dolog!!
[2009-09-30 11:01:31] Orcsik Beáta
Végre.
[2009-10-08 08:06:09] Burgmann Nóra
Nagyon jó ötlet, a gyerekeim azóta lelkesen gyűjtik-csomagolják-visszaváltják :)
[2009-12-04 11:15:32] Décsi Péter
Szép dolog, csak kár hogy elég sok helyen az áruházakba szinte csak autóval lehet eljutni. Ezzel jobban terhelik a környezetet.
[2010-01-22 16:36:22] Veszeli Géza
vissza is vetetném velük mindet
[2010-02-15 20:03:58] Veres Anikó
Nagyon jó megmozdulás de kiváncsi lennék hányan élnek vele.
[2010-04-12 20:32:07] pumukli9
Kár hogy caak a Tesco
[2010-05-10 00:03:25] Nem regisztrált felhasználó
a hajléktalanok meg borogatják a szelektív gyűjtőket...
[2010-08-05 14:39:28] Nem regisztrált felhasználó
Úgy látszik már nem váltják vissza őket,mert ma vitt vissza a gyerek 20 sörösdobozt és nem kapott érte semmit.
[2010-08-21 08:06:00] Hegedűs Petra
Üdv Mindenkinek ! Egy srác, akit a buszon ismertem meg, kedves volt, és ő ajánlotta figyelmembe ezt a nagyszerű honlapot, ahol egy ártatlan, nagyon beteg kislányról van szó. Nagyonsajnálom őt, és remélem, mihamarabbmeggyógyul, rendbe jön !
[2010-09-07 16:36:27] Nem regisztrált felhasználó
Egész nyáron gyűjtöttem a PET-palackokat, egész "kiépített" hálózatom volt már. Április 1. óta munkanélküli vagyok, nagyon lekötött ez a tevékenység. Milyen kár, hogy vége van. Pásztor Éva
[2010-11-03 12:26:08] Nem regisztrált felhasználó
Sikerült elérni ,hogy a csövesek a szelektív gyűjtőket felborítják, kiszedik a sörösdobozokat, a többi szemetet otthagyják. Bravó, remek ötlet volt. most még nagyobb a szeméthegy a gyűjtők környékén (is). Ezt a visszaváltást sürgősen be kell fejezni.
[2010-11-07 18:12:46] Nem regisztrált felhasználó
Így van, videoval, fotókkal tudom bizonyítani, hogy beindult a kukaturizmus. A fosztogatók felnyitják (a gyári zárszerkezet egy vicc) a konténereket, kiborítják a tartalmát, az alu dobozokat összetapossák, a szemét, mocsok ott marad utánuk, nem beszélve a látványról. Békés, nyugodt környezetbe, ahová bevitték a szelektív hulladékot (pl. Budaörs Farkasréti-Átlós sarok) megjelentek a kétes, éjjel-nappal kannásbort fogyasztó alakok, a közbiztonság jelentősen romlott, lassan már háborúznak egymással a visszaváltható forrásokért. Mondanom sem kell, a budaörsi Önkormányzat semmit sem tesz a helyzet javításáért.

Bravó, ez aztán a Környezetvédelem!

[2010-11-08 13:52:13] Gazdag Péter
Értem én. Azt is, hogy egy éhes, vagy szomjas emberrel nem lehet megértetni, hogy ne borogassa fel a szelektív edényeket, hogy kikukázza belőlük az aludobozokat. De akkor kéne valami olyan gyűjtőt csinálni, ami ezek az emberek számára hozzáférhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy minap a Városligetben kerékpározva azt láttam, hogy az üveggyűjtő konténerek ürítése után kilószámra áll az üvegszilánk az úttesten. Ez balesetveszélyes, ronda, és nem hiszem, hogy ez ellen ne lehetne valamit csinálni.
[2011-01-21 14:45:00] Nem regisztrált felhasználó
Miért probléma, hogy kiszedik a szelektív gyűjtőből a dobozt? Hiszen a cél a szelektív gyűjtés, ők is így adják tovább. Nem hiszem, hogy ez valami különlegesen jó üzlet lenne, nyilván elmennének ezek az emberek dolgozni egy céghez, ha felvennék őket. Ráadásul ezek nem közpénzen működnek, mint azok a cégek, akik ingyen hozzájutnak az értékes és szelektált hulladékhoz. A dobozt egyébként évek óta gyűjtik a gyűjtögetők, mivel a fémhulladék átvevők mindig is átvették. Vagy az a gond, hogy rontják a nyúljuk le a közpénzeket célú vállalkozások, esetleg a tesco ingyen reklám üzletét?
[2011-07-05 12:54:07] Nem regisztrált felhasználó
Most akkor jó vagy nem jó ez a kezdeményzés? szerintem jó csak nem megfelelően szervezett! Mint annyi minden más sem.Miért nem lehet áltajánossá tenni és több helyen is automatikusan átvenni és azonnal olnzre váltani? New-Yorkban bedobod és a végén visszaadja a pénzt ami jár érte.
Ki akar ezen ismét nagyot szakítani? Lásd mobil telefon szétbontás újra hasznosítás...
[2011-08-10 11:55:44] Nem regisztrált felhasználó
Felhívnám a figyelmét annak aki nem tudja,hogy a tesco honlapján az szerepel:vagy készpénzre váltható vagy levásárolható a visszavitt alu és pet palackért kapott blokkon szereplő összeg,úgyhogy ha valakinek azt mondják csak levásárolható,akkor lehet fogyasztóvédelemhez fordulni nyugodt szívvel!
[2011-08-10 22:13:45] Nem regisztrált felhasználó
Szerintem ezért nem fog fogyasztóvédelemhez fordulni. Ki az aki pár forintért pazarolja az idejét? Tény, rosszul lett megfogalmazva, az biztos. Az ember itt nem a pénzért teszi mindezt, hanem, mert talán kicsit odafigyel a környezetére. Én pár hete hallottam erről az akcióról, és nagyon- nagyon kiváló ötletnek tartom. Ezeket a műanyag flakonokat eddig kukákba dobáltuk,szinte megtelt vele a kuka, jó esetben szelektíven, ahol van erre kijelölt gyűjtőhely. Örülök, hogy nem szennyezzük tovább a környezetünket. Holnap megyek és én is visszaviszem azt a 12-15 palackot, amit a garázsban gyűjtöttem, erre a célra. Na nem a pénzért! :))
[2011-08-20 11:47:15] Nem regisztrált felhasználó
Üdv Mindenkinek! Egy kérdéssel élnék, ha esetleg tud valaki segíteni: a szegedi Tesco Extra üzletben is van lehetőség a visszaváltásra? A "Tesco a természetért" honlapon a szegedi hipermarketet nem látom felsorolva. Köszönöm a választ!
[2011-09-23 14:07:40] Nem regisztrált felhasználó
Hogy is mondjam... Apósom kapacitása mellett -főleg, hogy nem dobja el a dobozokat, hanem a szobájában gyűjti, és addig ott maradnak míg meg nem unom és ki nem dobálom őket -, ez akár remek üzleti lehetőségnek is beillene, egy hónap alatt a 3-4 ezer forint garantáltan megvan... Ha nem lenne olyan messze a legközelebbi visszaváltóhely, hordanám én is rendesen...
[2011-09-29 18:51:20] Nem regisztrált felhasználó
budapesten szétverték a szelektiv hulladék gyűjtő rendszert hála a tesconak és nem kajára kell nekik én már csak tudom és röhögnek rajtam mert többet keresnek vele fél nap alatt mint én aki visszaveszi.a hülye magyar meg aszisztál hozzá a tesco meg bezsebeli a pénzt neki nem kerül semmibe.hát ez a szelektiv gyüjtés magyar módra ugy dióhélyban.
[2011-11-06 10:44:52] Nem regisztrált felhasználó
Én csak annyit szeretnék kérdezni tőletek,ha tudnátok esetleg,hogy szerintetek,jövőre is lesz a Tesco-ban ilyen műanyag flakon,meg aludoboz leadás? Mert nekem itt maradt egy csomó! Az egy dolog,hogy a szelektív kukába bedobhatnám,de ha ott átvennék az még jobb lenne!!!
[2012-01-05 18:23:42] Nem regisztrált felhasználó
valaki nem tudja véletlen hogy kecskeméti tesco-bn minkét hipermárketben van ez a visszaválthatóság vagy csak egyikben?
[2012-03-04 08:20:28] Nem regisztrált felhasználó
:):)
KLASZ
mint egykoron jómagamis a 2ft-ért visszaváltatom az üvegeket /nem ma történt/
retro filling:)
[2012-05-05 12:12:43] Nem regisztrált felhasználó
Én is rendszeresen viszem vissza a pet palackokat és a aludobozokat "sok kicsi sokra megy alapon" megéri, mert nagyon sok embernek ez a pénz a megélhetését biztosítja. Köszönjük a lehetőséget!
[2012-05-06 13:29:08] Nem regisztrált felhasználó
Én is gyűjtöm a palackokat, de az akciókról későn értesülök mert nem időben hozzák nyilvánosságra mint például a mostanit is ami az interneten sincs feltüntetve.
[2012-05-13 16:30:06] Nem regisztrált felhasználó
Tisztelt Tesco!

Most hogy van ez az akció? Nem egyértelmű. Mennyi palack illetve alu doboz után van egy matrica? Hány matrica a garantált ajándék? Hány flakon illetve aludoboz után jár 1 gyűjtőzsák? Köszüönöm válaszukat.
[2012-05-13 21:41:04] Nem regisztrált felhasználó
Én hajléktalanként rendszeresen gyüjtöm az aludobozokat. Meg van a pénz. Egy fekete szemetes zsák tele kb 500ft a soroksári tescoban. Tehát megéri szedegetni
[2012-05-13 21:47:44] Nem regisztrált felhasználó
Budapesten a parkokban az utcán lépten nyomon bele ütközhetünk egy aluminium dobozba. Én mint hajléktalan,szedem őket. Mindenki jól jár. A lakók örülnek,mert nem virít a fűben. Én pénzt kapok. A tescon keresztül meg ujra hasznosul a fém. Bárcsak minden üzlethálózat be csatlakozna e nemes akcióba. S nem csak levásárlási lehetősséggel,hanem készpénzel.
[2012-05-15 15:26:18] Nem regisztrált felhasználó
már hajléktalanok is olvassák ezt az oldalt ?? kettő hozászolással ezelőttire gondolok hehe bár mobilNET is létezik végül is
[2012-05-28 20:15:48] Nem regisztrált felhasználó
Garantáltan megkapja az illető a pénzt? Mit nem váltanak vissza? Sörösflakon? pezsgős üveg? stb.? Várom válszukat!
[2012-05-29 16:47:20] Nem regisztrált felhasználó
Mi a napokban vittük vissza a fél év alatt összegyűjtött több száz PET palackunkat a Tescoba (Gödöllő), és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy csak az össze nem nyomott, cimkés palackokat veszik már csak vissza, azt is egy automata. Eddig ugye össze kellett nyomni, mi össze is nyomtuk úgy látszik tök feleslegesen. Most van több száz összenyomott PET palackunk, amivel nem is tudom mennyit autókázzunk, ha van még hely ahol átveszik....?

[2012-06-06 14:57:48] Nem regisztrált felhasználó
0,5 literes PET palackot is vissza lehet váltani vagy csak 1,5 literest?
Köszönöm!
[2012-07-04 16:58:20] Nem regisztrált felhasználó
de az aludobozokat a vastelepen is visszaveszik 200 ft/kg-ért
[2012-07-06 12:54:16] Nem regisztrált felhasználó
Mostantól, hol lehet majd visszaváltani a petpalackot, és az aludobozt? Állítólag megszűnik a Fogarasi úti Tesco-ban.
A másik kérdésem: Miért ne internetezhetnének a halléktalanok is? Talán bűn?
[2012-07-06 16:45:40] Nem regisztrált felhasználó
Az 50ml-es kis szeszes üveget hol és mennyiért veszik vissza?
Köszönöm!
[2012-07-11 20:17:35] Nem regisztrált felhasználó
Az ötlet nagyon jó, de könyörgöm:
Minden este, és kora reggel arra ébredek, hogy az ablakunk alatt taposgatják a sörös dobozokat. Sikítani tudnék!!! ;(
[2012-07-31 17:04:13] Nem regisztrált felhasználó
egyvalamit felejtetek el kedves hozzaszolok!! mindenki mutogat es reklomal itt ezzel es azzal, nagy a zaj, piszkos, hajlektalanok invazioja stb! de az már nem jutel a kis okos agyatokig, hogy az egesz a tudatos környezet es a helyes élet élhetöségéröl és annak kiméléséröl van szó!! érted,értem és a másikért meg az annak a gyerekéért majd valamikor,mert talan nem csak egyedül kaptam ebböl az örült zivatar felhöszakadásbol se a napokba hanem talan ti is! többekközött ez is ilyenek véget durvul fordul ki hosszutávon, az idöjárásrol beszélve! ez itt a lényeg hogy a hosszuévek tudatos vagy éppen nem foglalkozom tudatlan életetek hogyan szeretnétek és hogy hogyann kellene élni, mert ez szerintem eggyalltalan nem gond és nagyonis jo kezdemenyezes amit bövitteni es oktatni kellene a gyengébbek kedvéért!! mindenki nek csak maga körül kellene jobban oda figyelni ezekre a környezet kimélö dolgokra és talán mind szebb életet élhetnénk és talán kicsit tovább is majd!! üdv: M.Balázs
[2012-08-03 07:57:47] Nem regisztrált felhasználó
Kérdésekre valaki válaszolna? 0.5 L palackokat átveszik??
[2012-08-03 09:11:27] Nem regisztrált felhasználó
A válasz itt:
http://www.ecotesco.hu/?menu=cikkek&cikkid=68&rovatid=
[2012-08-03 11:46:34] Nem regisztrált felhasználó
Köszi!!!
[2012-08-12 14:25:31] Nem regisztrált felhasználó
Sziasztok!
Szegeden a Tesco Extrában is van visszaváltó centrum és azt szeretném megtudni hogy az alumínium dobozokat összetaposva vagy egészben veszik-e át.
[2012-08-16 16:36:33] Nem regisztrált felhasználó
Nem tudom, hogy van más Tescóban, de Hódmezővásárhelyen szomorú sokszor, hogy akkora tumultus van mostanában és türelmetlenek a vásárlók, mert aki nagy mennyiségben viszi, bizony nem halad úgy és ráadásul csak egy darab üvegvisszaváltó van... korábban volt egy olyan lehetősége azoknak, akik nagy zsákokkal vitték, hogy bedobálták egy nagy gyűjtőzsákba, de ezt tegnap előtt megszüntették valamiért.. bizonyára sok baj volt vele: koszosság a pénztáraknál: két pénztárgép között voltak a gyűjtőzsákok jó lenne bővíteni...Pet R. Alu
[2012-08-18 09:37:56] Nem regisztrált felhasználó
A Tesco ezt a begyűjtési tevékenységet okosan kitalálta, viszont ahhoz, hogy a dobozokért szabályszerűen pénzt adhasson jelenleg rendelkeznie kellene fémkereskedelmi engedélyyel ami tudomásom szerint egy boltnak sincs ... de természetesen ez nagyjainkat nem érdekli. A kicsik pedig 5 millió biztosíték letétele melett kapnak fémkerengszámot és köti őket az adminisztráció, valamint a lakosságtól átvett fémhulladék esetében a 6 napos tárolási kötelezettség ... a Tesco mindezt megússza. Miért?
[2012-08-18 10:58:18] Nem regisztrált felhasználó
szerintem jó dolog mert ösztönözhetjük magunkat, barátainkat, és a gyerekeket, hogy egy kis zsebpénzért csak annyit kell tenni hogy szelektíven gazdálkodik
[2012-08-30 11:20:36] Nem regisztrált felhasználó
Kérdésem: Az isaszegi Tescoban is visszaveszik a PET Palackot, és a sörös dobozokat? Összegyűrve is vissza lehet vinni?
[2012-09-01 10:02:43] Nem regisztrált felhasználó
Az italos fém dobozokért Auchanban 2 db ért adnak 5 Ft-ot ! :)
[2012-09-06 13:25:20]
http://lancszem.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=lancszem&oldalkod=begyujtes

Szerintem az aludobozokra és a PET dobozokra ez a cég jelentené a tiszta megoldást. Ott van a begyüjtés(pet,alu) menü alatt!
Ez a tescos bedobálás egy darab ka...ki!
Tiszta egyértelmű megoldások kellenének, nem ilyen ködösített szar.ságok.

[2012-09-08 09:31:36] Nem regisztrált felhasználó
tegnap voltam a Tescoban, PET palackot visszavinni. Háááát..... lehet, hogy a reklámja jó, és sokan jó ötletnek tartják, de csak addig, amig ki nem próbálják. Kiirás szerint minden palackot visszavesz, ehhez képest 150 db-ból 24-et nem fogadott el. Bizonyos fajtát egyáltalán, másikból 30-at igen, 4-et nem. Ráadásul, a kiirás szerint, ha valamelyiket nem fogadja el az automata, jelezni kell az ügyfélszolgálaton. Ezt is megtettem, a válasz unott modortalan pofával az volt, hogy márpedig elfogad mindent, csak nem jól adagoltam. Tiszta sor, 120at jól adagolok, 20-at nem. Ja, és az a kosz, mocsok, amit a mosatlan üvegek, palackok, sörös dobozok, és a rengeteg rászoruló, sok esetben hajléktan, kukázó okoz..... hát hagy kivánni valót maga után.
[2012-09-18 14:53:52] Nem regisztrált felhasználó
Óráiási németországban kb 70 ft ot adnak darabjáért.Ki az a marha aki kinlódik vele hogy visszahordja
[2012-09-22 12:47:22] Nem regisztrált felhasználó
Egy kérdés! Az alu dobozokat összenyomva is visszaveszik? :/
[2012-09-22 16:04:41] Nem regisztrált felhasználó
Németországban csak a megfelelő piktogrammal ellátott PET és alu dobozokat veszi be az automata. Magyarországon vásároltat sajnos nem.
[2012-10-09 10:00:02] Nem regisztrált felhasználó
Összenyomott / sörös /dobozokat is vissza vesznek a csepeli Tescoban?!
[2012-10-11 16:03:49] Nem regisztrált felhasználó
Nagykátán,Jászberényben év végéig 5ft/db áron lehet visszaváltani a Tescoban az audobozokat:-)

[2012-10-11 16:05:03] Nem regisztrált felhasználó
Nagykátán,Jászberényben év végéig 5ft/db áron lehet visszaváltani a Tescoban az audobozokat:-)

[2012-10-15 08:11:49] Nem regisztrált felhasználó
Csak ép,vagy laposra taposott alu sörös vagy üdítős dobozokat vesz vissza az automata.Nem lehet vas,pogácsára összepréselt,vagy szétvágott dobozokat beletenni
[2012-10-26 14:31:01] Nem regisztrált felhasználó
Kukástól kellene beborítani,a többi "szemét"mellé.
[2012-10-28 12:55:45] Nem regisztrált felhasználó
Jó lenne ha a kutyagumit is visszavennék már. Leginkább az borítja el a VII. kerületet.
[2013-01-11 18:55:27] Nem regisztrált felhasználó
A Tesconak már nem ér 40Ft-ot a borosüveg. 10Ft-ért veszik vissza, hogy ba...ák meg.
[2013-05-12 14:32:52] Nem regisztrált felhasználó
Érdeklődnéák..........tud valaki valamit a tescoról lesz az idén nyáron is valami akció.....és ha lesz akkor mikortól??? már nem férek el a tárolóba a zsákoktól :) ........jól jönne egy kis papírzsebkendő vagy kéztőrlő plussssz
[2013-05-19 22:40:29] Nem regisztrált felhasználó
Van náluk most megint gyűjtős akció, de nem adnak érte semmi pluszt:( Pedig nekem is van vagy 10 zsák telim...

[2013-08-05 11:42:05] Nem regisztrált felhasználó
A mai nap 16 db Tescóban vásárolt palackot vittem vissza, ebből 2 db-ot fogadott el, eléggé jó az arány, én biztos többet nem tépem magam, köszi Tesco!
[2013-08-24 13:13:38] Nem regisztrált felhasználó
Nagyon jó ötlet a vissza vétel,de eljutni a Tesco-ig,nekem minden irányban min,25km ezért megint csak környezet NEM védést folytatok,tehát autóba kell ülnöm,így viszont nem sok értelme van.Miért nem lehetne mozgó átvételes autót biztosítani?
[2013-09-08 18:03:31] Nem regisztrált felhasználó
a nyolcadik kerületben most nyílik telephely,ahol kilóra veszik a petpalackot és sörös/alus dobozt!Színes palack:40ft/kg, fehérpalack 50/kg! A cím:8.ker- Kőris u. Kálvária u. sarok. Átvevő: Ónos kft.
[2013-10-04 17:54:14] Nem regisztrált felhasználó
Szerintem nem kell annyira elájulni ezektől a gyűjtésektől. Amit az ember lát, az az, hogy a Tesco meg egyéb boltok még fizetnek is az embereknek a szemétért. Igen ám, de vajon miért is? Nyilvánvalóan azért, mert ők ebből is pénzt csinálnak és az emberek pedig a töredékét kapják meg az ő kis hasznuknak. Vegyük pl. azt, hogy 1 kg alu italos dobozért (ez kb 35 db fél literes Borsodis doboz) akár 260Ft-ot is kaphat az ember, ha olyan helyre viszi. A Tesco nyilván nem fogja a szeméttelepre szállíttatni, hanem eladja és legalább hatszoros pénzt szed be érte...
[2014-05-07 09:19:15] Nem regisztrált felhasználó
Ahol hatszoros pénzt adnak érte, oda nem lehet 1 kg -ot vinni de még 10et sem! 100 kg-al már szóbálnak talán. És még egyéb törvényeknek is meg kell felelni. pl hulladékszállítás megfelelőség
[2014-10-09 19:47:57] Nem regisztrált felhasználó
A Corvin CBA-ban megszüntették a dobozvisszaváltást a sok csöves miatt.
[2015-01-19 11:14:49] Nem regisztrált felhasználó
Imádom ezt a rosszindulatú, irigy hozzáállást. Kívánom mindenkinek, akit zavar a kapitalista rendszer azon része, mi szerint valaki, valamilyen tevékenységet profitért végez, hogy legyen önellátó. Varrja maga a zokniját, nadrágját, ruháját, készítse maga a cipőjét, építse maga a házát, művelje maga a kertjét, termelje maga a zöldségét, gyümölcsét, tenyéssze maga az ételének szánt állatokat, gyógyítsa maga magát, szeretteit, állatait, tervezzen magának járművet, fúrjon kutat, főzzön, mosogasson, tanítson, végül hantolja is el magát, nehogy valaki hasznot húzzon szükségleteiből. Üdv, Csaba
[2015-03-14 16:03:44] Nem regisztrált felhasználó
Én a 10 ft-os, fél decis szeszes üveget gyűjtöm,de azt meg kartontálcán kell visszavinni a boltba,különben nem veszik át !)))) Móka Maki
[2015-05-06 20:11:16] Nem regisztrált felhasználó
Nem a visszaaváltást kell befejezni, vagy a Tesco-t szidni -ezt nem is értem - amiatt, hogy a csövik mit tesznek, hanem szigorúbban fellépni a szemetelés ellen, odafigyelni a környezetünkre, és szoktatni a gyerekeinket a szelektív hulladékgyűjtésre.
[2015-06-11 18:18:15] Nem regisztrált felhasználó
Talán kicsit ide tartozik. Hallott-e már valaki erről a megoldásról? Érdekes lehet!
https://recyclix.com/?id=AMAk1AAYfMMffEx
[2015-08-07 19:32:38] Nem regisztrált felhasználó
Szerintem a betétdíjas üvegekkel jobban járunk anyagilag is, egészségügyileg is, mivel nem oldódik ki belőle az alumínium, ami ha felhalmozódik a szervezetben, Alzheimer-kór kialakulásához vezethet (lásd: Hulda R. Clark Ph.D., N. D.: Meggyógyulhatsz című könyvét). És nem utolsósorban, mivel nem kell az átalakításához energia, ezért a környezetet sem terheli annyira. Csak a bolti dolgozók örülnének, ha nem lenne, mert a dolgozóknak így kényelmesebb és a boltok is örülnének, ha megszűnne, mert nem kell hely a tárolásukhoz. Ha sikerül győzniük, csak a fogyasztók fognak rosszul járni.
[2015-10-18 13:34:11] Nem regisztrált felhasználó
Egyébkén az Intersparban az árát adják oda, nem náluk vásárolható le csak, sokkal jobb...1000 db sört kell meginni, h kapjak 1000 ft levásárolható cumót arany áron... ez nem jó, hiába hirdeti h "környezettudatos" de sokat kaszál rajta még így is...és még rossz is nálluk dolgozni....
[2016-02-15 20:14:32] Nem regisztrált felhasználó
Balatonbogláron a TESCO Áruháznál a mai napon szerettük volna az összegyűjtött sörös ( alu ) dobozokat leadni, de semmilyen lehetőség nem volt rá. Nagyon elkeserítő, mert ráadásul egy valamirevaló szelektív gyűjtő sincs még a közelben sem. Miért van ez???

[2016-05-13 07:29:14] Nem regisztrált felhasználó
Tőlünk nyugatabbra illetve a skandináv országokban (meg még jó pár másik országban is), elég komoly betét díjat kell fizetni vásárláskor a PET palackokra és az alu dobozokra is. Németországban pl 25 cent (kb 80Ft!) a betétdíj ezekre. A 2 dl-es alu doboztól a 0.5 literes PET palackokon át a nagyobbakig kivétel nélkül. Ezt az összeget persze visszaváltáskor visszakapjuk (vagy levásároljuk). Nem értem miért nem lehet ilyet Magyarországon bevezetni. Nem kell, hogy 80 Ft legyen a betétdíj, itthon elég lenne 20-25 Ft. Ez már elég motiválólag hatna az emberekre, hogy ne dobálják szanaszét az üres palackokat, ne vegyítsék a kommunális hulladékokkal. Nem 5 Ft 5 palckért! Annyiért a legtöbb ember a kisujját sem mozdítja meg, így maradnak a rászoruló gyűjtögetők meg az a néhány környezet tudatos ember. Ha meg valakinek derogálna még így is a visszaváltás, lehelyezi egy kuka mellé, fél órán belül elvinné valaki, akinek megéri a visszaváltással bajlódni.
[2017-01-12 12:24:10] Nem regisztrált felhasználó
Miért nem kötelezik jogszabályok az árusító helyeket arra, hogy minden fajta üveget, műanyag palackot, fémdobozokat kötelesek visszaváltani. Aki ezt nem teszi nem árulhatná. Biztos elgondolkod-nának rajta. Egyébként az újak alapanyaga és gyártása jelentős költséget képez az árakban s ezzel együtt növeli a kiadási oldalt is.Persze úgy könnyű, hogy majd a fogyasztó megfizeti.

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976