Én környezettudatosan élek, nem követek el #ökobűnt.

Környezetvédelmi kampány a közösségi médiában. Csatlakozzon Ön is posztjával, legyünk együtt tudatosabbak!Hogy épül fel #ökobűn kampányunk?

(r)

2017 augusztus 29-én induló #ökobűn kampányunkhoz várjuk minden jó érzésű ember csatlakozását, akinek volt már valaha környezeti lelkiismeret furdalása. Célunk, hogy önmagunk és a környezetünkben élők figyelmét felhívjuk a gondatlanságból elkövetett hibákra, környezetre káros tevékenységekre. Ilyen lehet például: a feleslegesen vásárolt csomagolóanyag, vagy egy égve hagyott lámpa. Tanuljunk saját baklövéseinkből, és mutassuk meg, remélve, hogy mások is tanulnak belőle.Hogy épül fel #ökobűn kampányunk?
A #ökobűn kapányban bárki részt vehet, könnyedén lehet csatlakozni. Fotózzuk le a környezeti lelkiismeret furdalást okozó tárgyat, hulladékot, „bűnjelet”, amit mi követtünk el. A fotót posztoljuk egy vallomással Facebook/Instagram oldalunkra. A vallomásban térjünk ki a „bűntény” körülményeire, és arra is, hogy meglátásunk szerint mi lett volna a helyes alternatíva, ezzel buzdítva embertársainkat, hogy törekedjenek a jóra.

 „Én környezettudatosan élek, nem követek el #ökobűnt.”

Egészen biztos?

Többféle környezetbűnözés is előfordul: van, amikor mi magunk nem cselekszünk helyesen, a saját kényelmünket előtérbe helyezvén, és van, hogy egyszerűen nincs lehetőségünk helyesen cselekedni, mert pl: csak műanyag zacskó van a pékségben.

Az ökobűn lehet például egy NEM újrahasznosítható csomagolóanyag, szívószálakkal teletűzdelt koktél, egy eldobható polisztirol tányér, (a polisztirol /PS/ egy olyan műanyagfajta, amit hiába gyűjtenénk szelektíven, mert nem megoldott az újrahasznosítása.) melyek egyetlen használat után hulladékégetőbe vagy hulladéklerakóra kerülve tovább szennyezik környezetünket.

Mondjunk nemet a felesleges hulladékra! Válasszuk a minél kevesebb csomagolóanyagot, vigyünk éthordót magunkkal, és kerüljük az olyen helyeket, ahol nincs lehetőség alternatívára.

A hulladéktermelésen, pazarláson kívül számos más területen is ökobűnbe eshetünk: gondoljunk csak például a közlekedési, energiafelhasználási, étkezési, vízfogyasztási szokásainkra, az állat- és növényvilág károsításával járó cselekedetekre.

Mi a célunk ezzel a kampánnyal?
A kampány nem más, mint figyelemfelhívás saját magunk és a környezetünkben élők számára, a tudatosságról, tudatos vásárlásról, fogyasztói magatartásról, pazarló életmódról.. A legfontosabb, hogy itt senki nem mondja meg mit tettünk rosszul itt az ember saját lelkiismerete szólal meg: „Ezt lehetett volna másképp is”. Felismerni saját hibánkat nem szégyen. elmenni mellettük felelőtlenség. A kampánnyal semmi esetre sem a megszégyenítés a célunk, hanem a figyelem felhívás, a jóra ösztönzés. Ösztönözni embertársainkat, barátainkat és ösztönözni a gyártókat, vendéglátósokat, multikat (a sor még sokáig folytatható) a környezetbarát megoldásokra való átállásra.

A Humusz Szövetségről:
A Humusz célja, hogy Magyarországon a fenntartható, természeti erőforrásokkal takarékosan bánó életmód napi gyakorlattá váljon.

Azért dolgozunk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat az egyénekben és közösségekben, a szakmai döntéshozók, szakemberek és az oktatási szektor szereplői körében, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer.

A nulla hulladék felé vezető úton eszközeink a tájékoztatás, az oktatás és tanácsadás, a jó gyakorlatok felkutatása, kidolgozása és megvalósítása, valamint a közösségi együttműködések ösztönzése.

 
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976