Szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése

A fenntartható jövő kulcsa a felnövekvő generáció kezében van, és nekünk felnőtteknek kötelességünk, hogy erre figyelmeztessük őket. A gyermekek környezettudatos nevelésére nagy hangsúlyt kell fektetni.
Ma még hazánkban nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk. A szelektív hulladékgyűjtés akkor valósulhat meg minden egyes családnál, közösségi intézménynél ha megszokássá válik.

Meg kell az óvodásoknak, diákoknak ismernie a szelektívgyűjtés formáit, és azok negatív hatásait, amikkel napról napra szembetaláljuk magunkat. Ajánlom figyelmébe interaktív oktatóprogramunkat.

Amennyiben érdekli Önt a fenntartható fejlődés, tudatos vásárlás, szelektív hulladékgyűjtés óvodai - iskola alsó - felső tagozatai számára összeállított interakatív oktatóprogramunk, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a lenti elérhetőségeken.

 
 
Referenciáink
Rendezvények, fesztiválok és iskolák felkérése,  ahol eddig részt vettünk

Első rendezvényünk a Zöld szüret 2009
Már hagyományokkal rendelkező Zöld Szüret újbudai programon az Optimista Klub jóvoltából a Szelektiv.hu portál is kampányolt. Az Optimista klub közel 12 éve indult útjára, az internet adta dinamikus interaktivitására épülve. A Szelektiv.hu portál 2003-ban került tervezőasztalra, mely úgyszintén a multimédia leghatékonyabb eszközével szeretne segíteni a pozitív szemléletformáláson.Családi hétvége Újbudán

Az időjárással dacolva 2010. május 15-én Újbudán a kerület egyik kiemelkedő zöld pontján indult a családi nap. Gyerekeknek sportverseny, mesevilág, ugrálóvár. Felnőtteknek, bemutatók, ingyenes egészség vizsgálat, szelektív hulladékgyűjtés tanácsadás, és nem utolsó sorban 11000 cserép ajándék petúnia.


Szentiván


Kutyajónap
Kutyatartó gazdiknak ajánlott ügyességi játék. Kellékei pár ügyes kutya, kitartó gazda és pár üres PET palack. A kutyatartás sok odafigyelést felelős gondolkodást igényel.
Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola nyári tábora
Ha mindenki ilyen lelkesen, odaadással foglalkozna a hulladékokkal, akkor tiszta világban élhetnénk. Az Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Környezetvédelmi Osztály megbízásából a Szelektív.HU környezettudatos foglalkozást rendezett a Montágh Imre Ált. Isk., Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában.SzeptEmber Feszt 3-4-5
2010. szeptember 3. Budapest Népliget, SzeptEmber Feszt 2010. Tidyman első munkanapja a Szelektív.HU sátornál. Hát igen elég feltűnő látvány és ráadásul mindenki ismeri. Mindenki a földön aki csak egy szelet csokit is fogott már a kezében. Igazi ÖKOceleb. És most mindenki közelről élő nagyságban találkozhat vele. Sőt le is fotóztathatja magát.
 Monarchia Öröksége Újbudán Szombaton
A Gárdonyi téren és a Feneketlen-tónál nagyon nem ragadtatott el bennünket az időjárás a Monarchia fesztivál első napján. Szeptember 11-i hétvégén délig úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntötték volna felénk. Nem volt ember aki fogadott volna arra, hogy délutánra kiderül felettünk.

Monarchia Öröksége Újbudán - Vasárnap -

Évadnyitó Színházi Fesztiválon Tidy man
2010. szeptember 18. szombat. MERLiN Színház és a BESZT (Befogadó Színházak Társulása Közhasznú Egyesület) szervezésében került először megrendezésre az Évadnyitó Színházi Fesztivál a lezárt Andrássy úton és a környező utcákban, tereken a nagyobb kőszínházak és a független társulatok/színházak közreműködésével.
Kutatók éjszakája 2010 -  Millenáris
A rendezők szerint 10-15%-kal többen látogattak ki a rendezvényekre, mint tavaly. Valóban sokan voltak, köszönhető ez a verőfényes napsütésnek, és a kellemes esti melegnek. Így aztán óvodásoktól a nagyszülőkig mindenki ott volt, aki számított.
Zöld szüret 2010
Szeptember 25-én szüreten voltunk Újbudán a Parkszínpad előtt területen. Folyamatos népzenei koncertek, gyerekprogramok színesítették a zöld napot. Mesteremberek, vályogvető, szalmaház építő mutatták be, hogy lehet házat építeni nagyapáink korszakában használt építőelemekből.Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola–Mezőkövesd
Mezőkövesdi Szent László Gimnáziumba kaptunk felkérést, hogy megismertessük a diákokat a szelektív hulladékgyűjtés fontos elemeiről. Az előadás témája: a műanyag és az újrahasznosítható tároló eszközök, szelektív hulladékgyűjtés, ezek környezetvédelmi, környezeti hatásai.Innovatív Tanárok Fóruma és HunDidac Taneszköz Kiállítás és Vásár
2010. nov. 18-20.
A környezetvédelmi célú oktatástechnikák kiemelten fontosak. A Szelektív.HU portál a környezeti nevelést óvodáktól kezdve iskolákon át bonyolítja. De a környezettudatos gondolkodás vállalatoknál nagyvállalatoknál is elfér.NullaHulladékHét
2010. november 26. Blaha Lujza téren, Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjában a Nulla Hulladék Hét záróeseményét több ezer áthaladó járókelő érdeklődéssel, pillanthatta végig. Az emberek százasával érkeztek a buszmegállóba, a Blaha Lujza téren álló szökőkútnál, mely novemberi hidegben bár nem üzemel mégis Budapest egyik jellegzetes szimbóluma.

Mikulásnapi családi rendezvény
Anyukám.hu Polgár Noémi meghívását fogadtuk el december első napjaiban. Mikulásnapi rendezvényt tartottak a Vörös Oroszlán Teházban. Ezen a délutánon a Tidyman-nel mi is részt vettünk és könyvcsomagot adtunk át a Gyerekkönyv.hu webáruházzal együttműködve.
Tidyman az óbudai rendezvényen
Óbuda Napja ez évben az épített kör­nye­zet adott­sá­gai mel­lett arra vál­lal­ko­zik, hogy az egy­kor volt tár­sas ese­mé­nyek terem­tette kap­cso­la­to­kat újjá­élessze. A kerü­let napja talál­ko­zási pont kíván lenni, mely vissza­hoz vala­mit a régi idők pol­gári for­ga­ta­gá­ból.Tidyman is látta a Reklámzabálókat
2011. május 28. - Idén 10. éves a Reklámzabálók éjszakája 2011. Itt minden a reklámról szól, de most kicsit másképpen, hisz idén a környezettudatosság kiemelt hangsúlyt kapott. WWF mint az esemény szakmai partnere a rendezvény mellé állt. És persze mi is ott voltunk.

Kapcsolat:

Dusza Márta - szerkesztő

Tel: 06-70-323-69-89
Szabó Attila Vajk - szerkesztő
E-mail: attila@szelektiv.hu
Tel: 06-70-323-69-89

 
 
A régen hosszú távra előrevetített környezeti katasztrófa mára aktuálissá vált. A hulladékkezelés teljesen független a globális felmelegedéstől, a természeti állapotoktól. Aggasztó probléma, mely elsősorban a legfejlettebb országokat érinti és ezek is egyre nehezebben birkóznak meg vele. Elég egy gazdasági vagy politikai fordulat (lásd olasz szemét-botrány) és a helyzet egyik pillanatról a másikra katasztófálissá válik.
 
Kis odafigyeléssel sok minden megoldható! Hogy tőlünk nyugatabbra képesek rá? Ne várjunk a minisztériumoktól, önkormányzatoktól, hivataloktól úgy segítséget, ha még mi magunk sem vagyunk képesek személyes környezetünket tisztán tartani! Lehetőséget fogunk adni olyan fotók feltöltéséhez portálunkra, amit Önök fotóztak le elrettentésnek vagy példamutatásnak.
Pár év múlva hulladékhegyeken fogunk járni? Szakemberek szerint ez fog bekövetkezni. Tegyünk érte, hogy ez ne így legyen!
 
 


Itt az idő!
Csak abban reménykedünk, hogy ne a gazdasági válságok következtében esetleg kirobbanó szűkös esztendők kényszerítsenek minket az újrahasznosításra.
 
Legyünk bölcsek! Ha már hulladékot termelünk, gazdálkodjunk vele tudatosan, tegyük azt vele, ami mindenki érdeke, de legfőképpen a jövő generációé, a gyermekeinké.  Persze lehet e kezdeményezés nem a legjobb megoldás, hisz mondják sokan, "A legjobb hulladék a nem keletkező hulladék...".

Lássuk be jelenlegi társadalmunkat a termelés, az eladás, a fogyasztás tartja fent. Valószínű nem jó, de így van. Biztos lehet jobban csinálni, szakszerűbben csinálni. Hát tegyük!

Impresszum


Cím : Szelektív.hu

Kiadó, kiadásért, szerkesztésért felelős személy:
Szabó Attila Vajk

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 02326-0006

Kiadó székhelye: Bp. 1119 tétényi út 29.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976